Så funkar det - Boxers Bredbandsskola

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om bredband och fiber.


Så funkar det - Boxers bredbandsskola

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om bredband och fiber.

Vad är bredband?


Vad är bredband?

Bredband är ett samlingsnamn för att med olika tekniker, med hög hastighet, överföra data. Ett snabbt bredband gör att du kan ansluta datorer, TV-apparater, smarta telefoner och surfplattor till internet och konsumera efter dina behov. Här kan du läsa mer om bredband och vad förkortningarna och termerna egentligen betyder.

Läs mer

Välja hastighet


Vilken hastighet ska jag välja?

Det är dina behov och ditt användande av internet som avgör hur snabbt bredbandet bör vara. Här har vi samlat information för
att göra det enklare för dig att välja hastighet på ditt bredband.

Läs mer

WiFi - trådlöst internetWiFi - trådlöst internet

Tekniken för att surfa trådlöst, utan nätverkskabel till dina enheter, kallas WiFi. För att kunna surfa trådlöst behövs en router som skickar ut signaler från internetleverantören till exempelvis din dator eller smartphone. Läs mer om WiFi och fördelarna med det här.

Läs mer

Tips och lösningar


Tips och lösningar

Om du upplever problem med din trådlösa anslutning eller ditt TV-abonnemang via fiber så finns det i de allra flesta fall några enkla
åtgärder som kan lösa problemet. Här hittar du tips och lösningar för utrustning och installation så att du vet hur du ska göra för att
maximera din bredbandshastighet eller göra en felsökning.

Läs mer

Frågor och svar


Vanliga frågor och svar

Bredbandet blir vanligtvis inkopplat inom ett par dagar. Vår trådlösa router levereras normalt inom 3-5 arbetsdagar från beställning. Ligger inkopplingsdatum längre fram i tiden får du hem routern ca 10 dagar innan inkopplingsdatum.Tänk på att om du har bredband i öppen fiber idag så måste säga upp ditt nuvarande avtal för att vi ska kunna sätta igång vår bredbandstjänst. Så länge du har en annan bredbandstjänst igång via din fiber kan vi inte koppla igång vårt bredband.

Ja. Alla tjänster kan beställas separat eller i kombination. Du väljer själv vad som är bäst för dig som kund.

Ja, om du inte vill koppla in hemtelefoni så går det bra att använda vilken router som helst för att få trådlös uppkoppling. En riktlinje är att välja en router som klarar av mer än 100 Mbit/s om ni i hushållet avänder flera enheter samtidigt. Boxer säljer även en egen router som du kan läsa mer om här.

Sök på din adress för att se vilka erbjudanden som finns tillgängliga i fibernätet där du bor. Du väljer själv om du vill ha 12 månader, 24 månader eller ingen bindningstid på ditt abonnemang, oavsett om det är bredband via fiber TV via fiber. Om du väljer att ha bindningstid får du ofta ett bättre pris eller en hårdvara till rabatterat pris. Uppsägningstiden för TV och bredband är en (1) månad.

Du kan i dagsläget få hastigheter mellan 10 och 100 Mbit/s med Boxer som leverantör.

Om du har bindningstid kvar på ditt Boxerabonnemang kan vi göra om ditt abonnemang till ett abonnemang för TV via bredband. Du behåller samma pris och bindningstid. För att göra om ditt abonnemang kontaktar du enklast Boxers kundtjänst

Du kan fortsätta att ha extrakort även när du har TV via bredband. Du måste dock ha en Smartbox till varje kort.

Du kan fortsätta titta i sommarstugan precis som innan, via antenn. Ditt Boxerabonnemang kommer att fungera både via antenn och via bredband.

För att få TV via bredband från Boxer krävs att du har en så kallad Smartbox. Har du inte en smartbox behöver du byta till en sådan. En Smartbox beställer du enklast via Boxers kundtjänst.

TV:n kopplas in till Smartboxen. I Smartboxen kopplar du in en nätverkskabel från din router eller så ansluter du trådlöst via inställningsmenyn i boxen. Här hittar du användarmanualer och snabbguider för vår Smartbox.

Sök på din adress för att ta del av ditt erbjudande: