Avtalet med Disney löper ut

I takt med att behoven hos våra kunder utvecklas sker ständigt förändringar i vårt utbud och att förhandla med olika kanalbolag är en del av vår vardag. På senaste tiden har Boxer lanserat flera nya tjänster och tv-kanaler, samtidigt som andra kanaler och leverantörer försvinner.

Den sista april löper Boxers avtal med Disney ut. Vi har tyvärr inte kunnat enats om ett nytt avtal och det innebär att betalkanalerna Disney Channel, Disney XD och Disney Junior försvinner från Boxers utbud efter 30 april. Detta är givetvis tråkigt då vi har förståelse för att det påverkar vissa av våra kunder.

Vi hoppas att kunderna fortsatt ska njuta av Boxers stora utbud av tv och playkanaler. Nickelodeon-kanalerna samt Cartoon Network/Boomerang och playkanalerna i Nick+ och Paramount+ gör att det finns ett fortsatt starkt utbud av innehåll hos Boxer som riktar sig mot barn och ungdomar.

Frågor och svar

 • Både vi och Disney är två vinstdrivande företag och vill naturligtvis ha ett så förmånligt avtal som möjligt. Tyvärr kommer vi och Disney inte överens om formerna för ett nytt avtal och då måste vi också ta bort Disneys kanaler/innehåll i vårt utbud. Vi vill vara tydliga med att vi och Disney inte är i någon konflikt, det är bara så att respektive bolags affärsplaner “kolliderar”, vi vill gärna ha Disneys kanaler i vårt utbud likväl som Disney vill samarbeta med oss. Dock har vi inte nått ända fram i förhandlingarna.

 • Disney-kanalerna som upphör är:
  - Disney Channel
  - Disney XD
  - Disney Junior

 • Disney-kanaler fanns som valbara i tv-paketen Flex 8 och Flex 16, har du som kund något av dessa paket byter du enkel mot en annan kanal via Mina Sidor. Kanalerna ingick även i Boxer Mix och Boxer Max.

 • Anledningen till att Disney-kanalerna försvinner ur vårt utbud är en kombination av rättigheter, ersättning och andra avtalsfrågor som gör att vi tyvärr inte kom överens denna gång.

 • I takt med att behoven hos våra kunder utvecklas sker ständigt förändringar i vårt utbud, och huruvida Disney-kanalerna kommer återlanseras i Boxers utbud i framtiden får vi se.

  Nickelodeon-kanalerna samt Cartoon Network/Boomerang och playkanalerna i Nick+ och Paramount+ gör att det finns ett fortsatt starkt utbud av innehåll hos Boxer som riktar sig mot barn och ungdomar.

 • Vi diskuterar aldrig enskilda avtal med våra samarbetspartners då det vore respektlöst mot vår relation.

 • Vi har förhandlat med Disney och Boxers ambition har hela tiden varit att komma fram till bästa möjliga avtal som ska kunna gynna våra kunder. Trots ett hårt arbete in i det sista har vi inte kommit överens med Disney, vilket gör att vi tyvärr måste ta bort kanalerna med kort varsel.

 • Vi ska informera 30 dagar innan förändringar sker under förutsättning att vi är medvetna om dem. Vår ambition har hela tiden varit att komma fram till ett nytt avtal med Disney, eftersom vi inte har kunnat förutse utgången av våra samtal har vi tyvärr inte kunnat ge information tidigare.

 • Samtliga våra paket är över tid rörliga i sitt innehåll, som regel lägger vi till kanaler över tid, men just denna gång förvinner ett antal kanaler. Naturligtvis är det tråkigt om man gillar Disney, men vi ger ingen särskild kompensation kopplat till detta då innehållet i våra kanalpaket som sagt är rörligt.

  Man ska också komma ihåg att vi under året ökat utbudet för barn med tv kanalen Nicktoons, och även Play-tjänster i form av Nick+ och barnfilmer från Paramount+ på ca 400 timmar. Just nu läggs fokus på Play-material då vi ser att tittandet på linjär-tv går nedåt.

 • Förändringar av våra paket sker från tid till annan, på senaste tiden har vi lagt till kanaler och playkanaler i vårt utbud, men ibland måste vi också ta bort kanaler. Just denna förändring är inte grund för uppsägning.