Allmänt om boxar

En box behövs för att omvandla den digitala TV-signalen till bild och ljud som TV:n kan visa. Idag har alla nyare TV-apparater en inbyggd omvandlare vilket innebär att du inte behöver en box för att kunna ta del av Boxers utbud, utan endast en TV-modul som du stoppar in i TVn.

På Boxer.se hittar du många erbjudanden både TV-moduler och boxar. Priserna skiljer sig åt beroende på vilka funktioner boxarna har. Boxer erbjuder boxar utifrån dina behov. Hos oss finns allt från enklare HD-boxar till inspelningsbara HD-boxar med eller utan Smarta Tjänster, som till exempel Filmbutiken. Utöver Boxer.se kan du även köpa boxar och TV-moduler hos våra återförsäljare eller genom vår kundservice.

En box till varje TV

Har du flera TV-apparater behöver du en box eller TV-modul samt ett programkort till varje TV.

Sätta in kortet i boxen

Ditt programkort sätts in olika beroende på vilken box du har. Vid kortingången på din box står det ofta hur du stoppar in kortet. Tillsammans med en ny box får du en inkopplingsguide där du får hjälp att koppla in din box.

Boxergodkända boxar

För att kunna säkerställa funktionaliteten och kvaliteten gällande de boxar vi säljer, testar vi alltid boxar som används för det digitala marknätet.

Boxer stöttar boxtillverkare med eventuella frågor från kunderna angående problem med mottagning, boxens funktion, med mera. Vår kundservice är utbildad för att kunna hantera och lösa de eventuella problem som kan uppstå.

Om du valt att köpa en box som inte är godkänd kan det resultera i att du inte kan se det utbud eller de funktioner som Boxer har att erbjuda. Boxer tar inte ansvar för de eventuella problem som kan uppstå om du köper en box som inte är testad och godkänd av oss. Det är heller inte säkert att tillverkaren av en otestad box kan, eller vill, ta detta ansvar även om detta är uttalat i gällande svensk konsumentlagstiftning.

Klicka på länken nedan om du vill veta vilka boxar och TV-apparater som är godkända av Boxer.

Problem med boxen

Om boxen låser sig finns det ett enkelt knep för att få igång den igen. Om boxen varit påslagen en längre tid brukar det oftast hjälpa med att dra ur strömsladden under ca 30 sekunder och därefter sätta tillbaka den. Har du fortfarande problem ber vi dig att göra en felsökning för att få hjälp med ditt ärende.

Uppgradering av boxen

Om mjukvaran i din box behöver uppgraderas skickas en ny mjukvara via internet. Uppdateringen kan du själv ladda ner med din fjärrkontroll. Du behöver alltså inte skicka iväg mottagaren på service för att uppgradera den.

Snabbguider

Ibland kan du behöva ändra inställningar i din box, eller vidta andra åtgärder. För hjälp med detta kan du prova vårt felsökningsverktyg eller läsa den manual du fick med boxen vid köptillfället.