Så funkar det - Boxers bredbandsskola

Här hittar du de vanligaste frågorna och svaren om bredband och fiber.

Vad är bredband?

Bredband är ett samlingsnamn för att med olika tekniker, med hög hastighet, överföra data. Ett snabbt bredband gör att du kan ansluta datorer, TV-apparater, smarta telefoner och surfplattor till internet och konsumera efter dina behov. Här kan du läsa mer om bredband och vad förkortningar och termer betyder.

Fiber - barn med surfplatta

Vilken hastighet ska jag välja?

Det är dina behov och ditt användande av internet som avgör hur snabbt bredbandet bör vara. Här har vi samlat information för att göra det enklare för dig att välja hastighet på ditt bredband.

kvinna dator penna

WiFi - trådlöst internet

Tekniken för att surfa trådlöst, utan nätverkskabel till dina enheter, kallas WiFi. För att kunna surfa trådlöst behövs en router som skickar ut signaler från internetleverantören till exempelvis din dator eller smartphone. Här kan du läsa mer om Wifi och dess fördelar.

Tips och lösningar

Om du upplever problem med din trådlösa anslutning eller ditt TV-abonnemang via fiber så finns det i de allra flesta fall några enkla
åtgärder som kan lösa problemet. Här hittar du tips och lösningar för utrustning och installation så att du vet hur du ska göra för att maximera din bredbandshastighet eller göra en en felsökning.