WiFi - Trådlöst internet

Tekniken för att surfa trådlöst, utan nätverkskabel till dina enheter, kallas WiFi. För att kunna surfa trådlöst behövs en router som skickar ut signaler från internetleverantören till exempelvis din dator, TV, smartphone eller surfplatta. Routern fungerar också som en brandvägg, som förbättrar säkerheten på din internetanslutning.

Vilka är fördelarna med WiFi?

Den största fördelen med WiFi är att du i stort sett kan röra dig fritt där din router är placerad (om den är bra placerad) utan att tappa eller försämra din uppkoppling. Om ditt mobilabonnemang har begränsad surf kan dessutom spara mobildata genom att använda dig av WiFi istället.

Faktorer som påverkar hastigheten

När du surfar trådlöst är det flera saker som avgör hur bra det fungerar:

  • Vilken dator, surfplatta eller smartphone du använder
  • Hastigheten på ditt bredbandsabonnemang
  • Routerns prestanda
  • Hur många som är anslutna till WiFi samtidigt
  • Avståndet till routern och placeringen av den

För att få bästa möjliga hastighet med WiFi behöver du en dator, smartphone eller surfplatta som klarar av det, en hög hastighet på ditt bredbandsabonnemang och en trådlös router som stöder den senaste tekniken. Med ett bredband från Boxer kan du använda vilken router som helst för att få trådlös uppkoppling. Vi rekommenderar vår egna WiFi-router Sagemcom F@ST som du kan läsa mer om under hårdvara.