Box

Med en box (kallas även digitalbox, digitaldekoder eller digitalmottagare), programkort och en vanlig antenn kan du enkelt se marksänd digital-TV hos Boxer. En box är en låda som man kopplar till TV-apparaten för att kunna se marksänd digital-TV. Marksänd digital-TV sänds från de master som står uppställda runt om i landet, därav termen ”marksänd” trots att de digitala signalerna sänds via master.

Sedan oktober 2007 sänds all TV digitalt. Boxer har godkänt flera olika modeller av boxar för att du ska kunna välja den modell som passar just dig och dina behov bäst. Det viktigaste är att du väljer en box som är godkänd för det digitala marknätet. I Boxers webbshop säljs tre olika typer av mottagare; vanliga boxar, inspelningsbara boxar som är utrustade med en hårddisk där man kan spela in material, samt Boxer TV-Modul, en CA-modul för TV apparater med inbyggd box. Läs mer om våra boxar och priser.

För att se HDTV från Boxer krävs en TV med stöd för just HD samt en box med stöd för både MPEG-4 och DVB-T2. Alla boxar som idag säljs via Boxers webbshop stödjer MPEG-4 och DVB-T2.