Boxer-Robert fyller 20 år

10 mars 2020

Ja må han leva, ja må han leva... Den 10 mars fyller Boxer-Robert 20 år och det vill vi självklart fira! Sedan Robert föddes har han blivit en karaktär som känns igen av hela svenska folket. Inte minst för sin dialekt och vilja att alltid hjälpa till. Första gången vi fick se honom i TV var i reklamfilmen "Bondgården" under våren 2000.

Från början var han bara ett huvud mot en stillbildsbakgrund, men med tiden blev han mer och mer mänsklig och började samtidigt interagera med människorna runt omkring honom.

Se Boxer-Roberts äventyr i USA

Embedded content: https://youtu.be/jfBnyiMFLCg

Rösten bakom Boxer-Robert

Inför Roberts födelsedag passade vi på att ställa några korta frågor till Urban Frånberg som spelar rösten till Boxer-Robert:

Vad är det bästa med att spela Boxer-Robert?

Det bästa med Robertreklamen är att jag inte syns, men glädjen jag tydligen sprider när människor jag träffar upptäcker rösten och ”får se ansiktet bakom rösten”. Det ögonblicket att se någon förstå att jag är Robert är lika fantastiskt varje gång!

Vilken reklamfilm med Boxer minns du bäst?

Svårt att säga vilken reklamfilm, men den allra första är ju speciell. Då åkte vi till London och spelade in. Filmen handlade om en bonde som ska mata kor… En annan var när jag blev sminkad som Robert och hade peruk och vi spelade in i en villa i Nacka. Sen minns jag den långa versionen på ca 2 min som handlar om när Robert kommer tillbaka efter sin tid i USA.

Vidare berättar Urban att han en gång skojade lite med en telefonförsäljare från Com Hem genom att svara "Hej Robert här! Du får ett mycket bättre abonnemang hos Boxer!" Klick


Har du inte TV eller bredband från Boxer redan?

Just nu får du halva priset på bredband i 6 månader eller kan beställa TV-abonnemang från 99 kr per månad.