Exklusiv premiär för Baghdad Central i Tele2 Play+

15 oktober 2020

Vi är stolta att kunna presentera den kritikerrosade brittiska crimethriller-serien Baghdad Central. Du ser den endast i Tele2 Play+.

Oktober 2003. Baghdad har varit ockuperat av amerikanska styrkor i sex månader, men i efterdyningarna av invasionen samt upplösningen av den irakiska armén, polisen och det civila ledarskapet så finns det ingen som bestämmer och ingen effektiv rättstat. Kaos råder helt enkelt. Det är i den här arga och sjudande världen som vi möter Khafaji, en man i 40-årsåldern som är änkeman och före detta polisinspektör. Han har två döttrar, Sawsan som är 22 och Mrouj, 18, som han båda älskar över allt annat här på jorden. Baghdad Central är deras berättelse.

Det hela börjar med att Sawsan försvinner, och Khafaju och Mrouj befarar det värsta. Sawsan har arbetat för de amerikanska styrkorna som översättare, ett uppdrag hon fått via sin universitetsprofessor, den vackra Zubeida Rashid. Men frågan är på vilket sätt hon hjälpt den militära ockupationen?

Khafaji arresteras av misstag och kastas in i det beryktade Abu Ghraib-fängelset. När ockupationsmakten inser att Khafaji är en före detta högt uppsatt polis så blir han erbjuden en livlina. Samarbeta med oss så hjälper vi dig...

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=ab66WbzEj1E

Genom all förvirring och kaos så ser Khafaji en möjlighet, en farlig glimt av hopp. Genom att träda in i den så kallade Gröna zonen och hjälpa amerikanerna, så får han samtidigt tillgång till den värld som Sawsan verkade i, något som kan ge ledtrådar som kan leda till henne. Men när han hjälper amerikanarna så kommer han också ses som en förrädare av irakierna och på så sätt bli en måltavla. Men den Gröna zonen ger också möjlighet för Mrouj att få den medicinska behandling som hon är i desperat behov av på grund av sina njurproblem. Khafajis förhoppning är att de ska kunna fly från mardrömmen i Irak så snart Mrouj är tillräckligt frisk.

Baghdad Central är berättelsen om krigets efterdyningar, med alla fasor, intriger, politik, osäkerhet och mod. Det är en historia som berättas ur perspektivet från en man som förlorat allt förutom sina döttrar. En man som är uttröttad och slagen, men som ändå är fast bestämd att ge sina döttrar möjligheten till ett underbart liv – oavsett vad det kostar.

Både kritiker och tittare älskar Baghdad Central

Serien sändes i brittiska Channel 4 tidigare i år, och responsen från tittarna var mycket positiv. Betyget på Rotten Tomatoes var hela 90%.

The Guardian gav den betyget 4/5 stjärnor och beskrev den bland annat med orden "Inspector Khafaji could easily become the Wallander of the war in Iraq".

Så ser du Baghdad Central

Du ser Baghdad Central exklusivt i Sveriges snabbast växande streamingtjänst - Tele2 Play+.

Har du TV Max så ingår Tele2 Play+ helt utan extra kostnad. Det är bara att logga in och börja titta!

Tele2 Play