Hur ser man på VM där du bor?

21 juni 2018
Fotbolls VM Boxers tv-undersökning

Fotbolls-VM i Ryssland är i full gång och nu på lördag 23 juni ställs Sverige mot världsmästarna Tyskland. I samband med att Sverige kvalificerade sig till mästerskapet genomförde Boxer en stor rikstäckande TV-undersökning för att ta tempen på det svenska fotbollsintresset.

Undersökningen visade att intresset för fotbolls-VM var högt, drygt hälften av svenskarna (46 %) visste redan då att de skulle följa landslaget i sommarens mästerskap.

Vid sidan om att Sverige förstås är det lag vi i huvudsak håller på, så är intresset för att följa våra nordiska grannar extra stort. 30 % av svenskarna som ska titta på VM på TV kommer hålla en extra tumme för danskarna och nästan lika många ska heja fram Island under mästerskapet.

Intresset för fotbolls-VM och vilka landslag som vi svenskar kommer följa varierar dock runt om i landet, i Jämtland är till exempel Saman Ghoddos Iran en favorit. För mer rolig info, läs här.

Undersökningen genomfördes 7-29 december 2017 i Kantar Sifos riksrepresentativa webpanel i termer av kön, ålder och region. Totalt genomfördes 4 216 intervjuer med en jämn spridning över länen. För att motverka skevheter i representativiteten så vägdes resultaten i efterhand på kön och ålder. Intervjutiden var 11 minuter i genomsnitt och svarsfrekvensen 25 %.