Se Free Solo på National Geographic

7 mars 2019

Häng med när Alex Honnold förbereder sig inför sitt livs dröm: att klättra uppför världens mest kända klippa, den 900 meter höga El Capitan i Yosemite Park – utan rep!

Oscarsbelönade dokumentären Free Solo får en att hålla andan och klamra sig fast där man är. När Alex Honnold, utan rep, klättrar upp för den 900 meter höga El Capitan i Yosemite Park kan ett enda litet misstag, ett litet snedsteg, betyda att han faller ner och dör.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=S4F3JK7oHn0

I denna spektakulära dokumentär följer vi både klättrarens fysiska och mentala förberedelser där han inte bara utmanar sin fysik utan även tron på sig själv. Filmen är ett intimt porträtt om och med friklättraren Alex Honnold av den prisbelönta dokumentärfilmaren Elizabeth Chai Vasarhelyi och den världsberömda fotografen och bergsklättraren Jimmy Chin.

Free Solo belönades med en Oscar i kategorin Bästa dokumentär och vann nyligen i samma kategori i BAFTA Awards. Förutom detta har filmen mottagit många utmärkelser såsom Critics Documentary Awards, Cinema Eye Awards och American Cinema Editors "Eddie" Award.

Free Solo visas på National Geographic lördag den 9 mars kl 20.00, söndag den 10 mars kl 14.00 och 20.00.

Så ser du National Geographic

Kanalen National Geographic hittar du på kanalplats 19. Den ingår i abonnemangen TV Mix och TV Max och är valbar i TV Flex8 och TV Flex16.

Free Solo när du vill med National Geographic+

Från och med söndag den 10 mars finns Free Solo även i National Geographic+ som är ett playbibliotek som ingår i TV Max. Där hittar du ett brett utbud av dokumentärer som du kan se precis när du vill.