Atombomben över Hiroshima

14 augusti 2020

Se Hiroshima på The HISTORY Channel

I en unik programserie uppmärksammar The HISTORY Channel ett av 1900-talets mest avgörande ögonblick och vad bombningen av Hiroshima medförde.

Den 6 augusti 1945 dödade ett amerikanskt anfall 200 000 människor i den japanska staden Hiroshima och satte punkt för ett krig som hållit världen i ett järngrepp under sex långa år. 75 år senare tar The HISTORY Channel oss nu med tillbaka i en unik programserie i två delar.

Rouen to Hiroshima

Först ut är Rouen to Hiroshima. I det 60 minuter långa programmet följer vi kaptenen Paul Tibbet från det att han 17 augusti 1942 leder luftanfallet och bombningarna av den franska staden Rouen till att tre år senare släppa den första atombomben - som någonsin använts i krigsföring - över den japanska staden Hiroshima.

Embedded content: https://youtu.be/p-NhsTjM-EI

Hiroshima

Programmet Hiroshima fokuserar på händelseförloppet som förändrade världen för alltid - från den första provsprängningen i New Mexico via de rum där de avgörande besluten fattades, den ödesmättade färden ombord på flygplanet Enola Gay, inuti själva bomben när den exploderade, samt ut på Hiroshimas gator när katastrofen var ett faktum.

Under två timmar flätas fängslande berättelser samman och händelser skildras utifrån såväl amerikanskt som japanskt perspektiv. Realistiska specialeffekter återskapar uppdraget och arkivbilder skildrar de fruktansvärda efterverkningarna, timme för timme, minut för minut, för att få oss att förstå vidden av den förödelse attacken gav upphov till.

Så ser du The HISTORY Channel

Programserien sänds på The HISTORY Channel (Kanalplats: 30 för IPTV via Fiber) söndag 16 augusti med Rouen to Hiroshima kl 20.00 följt av Hiroshima kl 21.00. Du som missar programmen eller tittar på TV via Antenn kan efter sändningen se dem i Boxer Play. Där finns programmen tillgängliga med 7 dagars omstart.

Kanalen The HISTORY Channel ingår i Boxers TV-paket TV Mix och TV Max och finns som valbar kanal i TV Flex8 och TV Flex16