Krimtorsdag på TV3

1 september 2020

Var med och lös brottsutredningarna direkt från tv-soffan i Efterlyst och följ Svenska Fall – de uppmärksammade brotten som skakade Sverige – varje torsdag från kl 20.00 på TV3 med start 3 september.

Alla true crime-entusiasters favoritdag Krimtorsdag är nu tillbaka med tio veckor Efterlyst och sju nya avsnitt av dokumentärserien Svenska Fall.

Efterlyst

Hasse Aro är tillbaka och redo för en ny höst med Efterlyst, och i år är det ett speciellt jubileum. I höst fyller nämligen programmet, som fortsätter att vara Sveriges ledande kriminalmagasin, 30 år. Sedan starten 1990 har Efterlyst tagit upp över 1 400 mord, uppemot 600 sexualbrott, cirka 1 300 rån och mycket mer.

Det som gjort Efterlyst så unikt, och en av anledningarna till programmets popularitet är att brotten inte bara berättas, de klaras upp. Här har tittarna varit en starkt bidragande faktor. Under de senaste säsongerna har tittarna bidragit med värdefull information i inte mindre än 60 procent av brottsutredningarna. Det har varit allt från att hjälpa polisen att identifiera eller gripa grova brottslingar till att få kontakt med viktiga vittnen och brottsoffer.

Svenska Fall 1280x720

Svenska Fall

Den populära dokumentärserien Svenska Fall är tillbaka, med sju spännande avsnitt, om brotten som skakade Sverige. Säsongen inleds den 3 september med granskningen av den så kallade ”Högsbomannen” som iskallt bröt sig in hos privatpersoner och högg ner dem med kniv.

Andra verkliga fall som tas upp är flygvärden som i affekt brände ihjäl en äldre kvinna, rififikuppen mot Nationalmuseum, och den unge mannen med stabil bakgrund som oförklarligt mördade en okänd kvinna efter att ha följt med henne hem.

Så ser du programmen

Efterlyst sänds varje torsdag kl. 20.00 på TV3 och följs därefter av Svenska Fall. Du som missar krimitorsdag kan se programmen med sju dagars omstart i Boxer Play-appen, Boxer TV Hub och Digitalboxen.

TV3 ingår i TV Mix och TV Max och finns samt som valbar Flexkanal i TV Flex8 och TV Flex16.

En playkanal fylld med true crime

I TV3:s playkanal hittar du inte bara Efterlyst och Svenska Fall, där finns även annan true crime-underhållning med hela säsonger av ”I huvudet på en mördare” och ”I huvudet på en gärningsman” samt flera spännande dokumentärer om kända svenska brottsfall.