Mike Tyson vs Roy Jones Jr

26 november 2020

Natten mellan lördag den 28 och söndag den 29 november gör Mike Tyson historisk comeback i boxningsringen. Se uppvisningsmatchen mot Roy Jones Jr live med V sport och V premium.

Det var på 1980-talet som Mike Tyson slog igenom och skrämde slag på hela tungviktsklassen. Den kraftfulle boxaren inledde sin proffskarriär med 19 raka vinster, och många av dem på knockout. 1986 blev ”Iron Mike”, eller ”Kid Dynamite” som han ofta kallades, tidernas yngste världsmästare i tungvikt efter att ha knockat Trevor Berbick i matchen om WBC-bältet. Då var han endast 20 år gammal. Två år senare blev han obestridd mästare, efter att ha vunnit en extremt upphaussad match mot Michael Spinks. Under perioden hade Tyson redan hunnit med att överta och försvara WBA- och IBF-titlarna mot boxare som Larry Holmes, Tony Tubbs och Tyrrell Biggs.

Tyson stod nu på toppen av sin karriär och var inte bara boxningvärldens utan en av idrottens allra klarast lysande stjärnor. Han gick obesegrad i sina 37 första matcher och vann 33 av dem på knockout. I hans 38 match kom dock chockförlusten, mot den nederlagstippade James ”Buster” Douglas. De följande årtiondena kantades av personliga tragedier, våld, fängelsedomar och skandaler och efter flera försök att återta tungviktstronen lade Tyson handskarna på hyllan 2005.

Idag har Mike Tyson hunnit fylla 54 år och det återstår att se hur hans form och explosivitet står sig år 2020. I andra ringhörnan väntar 51-åriga Roy Jones Jr. Jones Jr hann under en glimrande karriär bli världsmästare i inte mindre än fem viktklasser, från mellanvikt hela vägen upp till tungvikt. Utgången är helt klart oviss. Vad som står klart är att det blir en historisk uppvisningsmatch mellan två legendarer. På lördag får vi svaret om det blir över åtta ronder.

Matchen hålls på en boxningsgala i Los Angeles, Kalifornien och eventet startar natten till söndag kl 02.00 svensk tid. Även övriga matcher är intressanta. På förmatchprogrammet möter en av Sveriges absolut bästa boxare, Badou Jack, amerikanen Blake McKernan. Jack är den ende svenske boxare som blivit världsmästare i två viktklasser och han är vid 37 års ålder på jakt efter en ny titelmatch.

Så ser du Mike Tyson vs Roy Jones Jr

För att se galans matcher behöver du ha tillvalspaketen V sport eller V premium.

Sändningarna från galan startar kl 02.00 svensk tid och som uppladdning inför matcherna sänder Viaplay och TV10 en boxningsstudio med inbjudna gäster, reportage och expertanalyser.