Ny kanal med fakta och vetenskap

28 maj 2020

Den amerikanska fakta och underhållningskanalen CuriosityStream har tagit sig över Atlanten och är redo att flytta in i Boxers hushåll.

Drömmer du ibland om att få åka tillbaka riktigt långt i tiden för att uppleva andra geologiska tidsperioder som kanske dominerades av ett helt annat djur- och växtliv? Eller är du mer intresserad av nutidens vetenskap och vart klimatutvecklingen i världen är på väg? Med nya kanalen CuriosityStream är allt möjligt, oavsett vad du är intresserad av.

Om CuriosityStream

I mars 2015 lanserade visionären och Discoverygrundaren John Hendricks kanalen CuriosityStream i USA. Med fler än 3000 titlar och över 900 originalserier får du möjlighet att djupdyka i många av dina favoritämnen som vetenskap, historia, teknik, natur, samhälle och livsstil. Fakta kombinerat med underhållning av högsta kvalitet.

Trots att CuriosityStream bara har funnits i några år har deras program redan vunnit flera priser från filmfestivaler som till exempel SCINEMA International Science Film Festival Awards och News and Documentary Emmy Awards.

Grundaren John Hendricks menar att vi människor är av naturen nyfikna av oss – i vårt ursprung och vår historia samt vart är vi på väg framåt. Med tv som medium och fakta kombinerat med underhållning inspirerar CuriosityStream oss till att alltid vilja lära oss mer.

Embedded content: https://youtu.be/2_viZeI_um4

Temakvällar

Varje kväll från kl. 20.00 kan du se program baserat på ett specifikt tema. Till exempel så inleds måndagskvällen alltid med innehåll om den senaste forskningen inom vetenskap och teknik. På tisdagskvällar tar vi oss tillbaka i tiden med ämnen baserat på historiska händelser och personer.

  • Måndagar – Vetenskap
  • Tisdagar – Historia
  • Onsdagar – Naturhistoria
  • Tordagar – Brott och utredning
  • Fredagar – Resor och mat
  • Lördagar – Verkliga berättelser
  • Söndagar – Det bästa från CuriosityStream

Så här ser du CuriosityStream

Kanalen ingår i TV Mix, TV Max samt som valbar kanal i TV Flex8 och TV Flex16. Du hittar CuriosityStream på kanalplats 116 genom IPTV via Fiber. Kanalen finns även att streama via Boxer Play.

CuriosityStream bytte namn till Curiosity Channel den 1 mars 2021. Kanalen finns kvar på samma kanalplats.