Placera din router rätt

4 augusti 2023

Få maximal hastighet och bäst möjliga räckvidd på ditt bredband. Vi har samlat våra bästa tips på vad du ska tänka på när du placerar din router.

För att få bästa möjliga bredbandsuppkoppling i ditt hem är det viktigt att du väljer en bra plats att placera routern. Ett generellt tips är att ställa den på en central plats. På så sätt når signalerna fram oavsett var du och dina uppkopplade enheter befinner sig. Ju närmare du är routern, desto högre hastighet kommer du att få, därför kan det vara bra att placera den i närheten av den plats där du brukar sitta och jobba, eller använder din uppkoppling mest.

Här kommer en checklista för en bra placering av routern:

  • Göm inte din router i garderoben eller bakom möbler och tänk på vilka väggar eller möbler i din bostad som kan störa. Ställ helst routern någon meter upp från golvet, till exempel på en byrå.

  • Routerns signaler strålar i sidled, därför är det viktigt att den står upp. Om den ligger ner riktas signalerna uppåt och neråt istället för horisontellt ut i rummet och du får därmed en sämre räckvidd.

  • Undvik att ställa routern i ditt kök eller i närheten av elektronisk utrustning. Mikrovågsugnar och trådlösa telefoner kan ibland använda samma frekvens som en router, dvs. 2,4 GHz.

Boxers bredbandsrouter

Här kan du läsa om vår senaste bredbandsrouter WiFi Hub L2.

Boxer levererar bredband via fiber i många av Sveriges stadsnät. Om du inte har Bredband från Boxer idag, sök på din adress för att se om vi kan leverera hem till just dig.

Mer information om våra bredbandserbjudanden