Nu börjar Top Gear säsong 26

27 februari 2019

Den 27 februari kl 22.30 är det äntligen dags för den tjugosjätte säsongen av populära motorprogrammet Top Gear på kanalen BBC Brit!

I det första avsnittet undersöker programledarna Matt Le Blanc och Chris Harris vad Ferrari och Porsche erbjuder för sportbilsalternativ till den vanliga familjebilen, när de i det norska fjordlandskapet tar en "rimlig" biltur - som inbegriper motorsågar, tunnlar, BASE jumping och en påfallande envis viking.

Annat som säsongen innehåller är resor med tuk-tuk i Sri Lanka över både hav och land, en utredning av exakt hur läskig Porsche 911 GT2 RS är och svaret på frågan om man kan köpa och köra second-hand-lyxbilar för en kostnad lägre än en Dacia Sandero.

Serien spelas in på olika ställen över hela världen, med fantastiska miljöer, otroliga bilmodeller och kända gäster som kommer på besök för att provåka dem.

Säsongspremiären ser du den 27 februari kl 22.30 och de följande avsnitten ser du samma tid på följande onsdagar.

Embedded content: https://youtu.be/ll6q3djOhSU

Så ser du Top Gear

Top Gear visas på kanalen BBC Brit på kanalplats 18. BBC Brit ingår i våra abonnemang TV Mix och TV Max och kan väljas som flexkanal i TV Flex8 och TV Flex16.