Nu är VM i fotboll igång

13 juni 2019
Logotyp TV4

Efter en inledande seger laddar Sverige om inför de två kommande matcherna i gruppspelet. Först ska Thailand klaras av och därefter gruppfinal mot USA.

Ett massivt spelövertag mot Chile gav utdelning i slutet när två fina mål kunde ge segern till Sverige. Det ger laget ett finfint läge inför de två kommande matcherna, som kan visa sig vara viktiga för en något lättare väg genom slutspelet.

Närmast på tur står Thailand, ett lag som åkte på stordäng i öppningsmatchen mot USA. När domaren äntligen blåste av stod det 0-13 på resultattavlan och de amerikanska storfavoriterna hade levererat en indikation om var skåpet ska stå här i VM.

Ett demoraliserat Thailand ser på förhand ut som en lätt uppgift, men bollen är som bekant rund, allt kan hända i fotboll och om thailändskorna bara håller tätt första kvarten kan de få självförtroende inför fortsättningen. Sverige behöver vara på tå och visa samma tålamod som mot Chile. Då bör det gå vägen.

Även om det såg lite kyligt ut när regnet öste ned i Sveriges premiärmatch, börjar fotbollstemperaturen närma sig kokpunkten nere i Frankrike. Världens 24 bästa lag gör upp om den åtråvärda pokalen i den mest prestigefyllda turneringen. VM hade sin start den 7 juni och nu får vi njuta av högklassig fotboll nästan varje dag i en månad fram till finalen i Lyon den 7 juli.

Embedded content: https://youtu.be/2oPE0d0Dcdo

Så ser du VM

Sveriges matcher ser du i TV4. Om du vill se mer studiosnack och analyser och mindre reklam kan du även se matcherna på C More. Det här är Sveriges kommande matcher i gruppspelet:

  • 16 juni klockan 15.00: Sverige-Thailand
  • 20 juni klockan 21.00: Sverige-USA