Mystiska mord i spännande serie

26 april 2019

En upphittad kropp under en gran utanför den lilla staden Larvik i Norge blir upprinnelsen till en febril jakt på en amerikansk seriemördare. Se serien Wisting på Viaplay!

Chefsutredaren William Wisting blir ansvarig för en utredning som snabbt växer sig allt större. Snart väcker den intresse både från amerikanska FBI och tidningarna i huvudstaden och ännu mer komplicerad blir situationen när Wistings egen dotter är en av journalisterna som gör en story på ett dödsfall i staden.

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=0K6RyuK1u2A

Den norska serien baseras på Jørn Lier Horsts romaner och har skådespelare som Sven Nordin (från bland annat "Blå ögon" och "Elling") och Carrie-Anne Moss ("The Matrix", "Memento", "Chocolat"). Den som gillar skandinaviska kriminalserier bör inte missa den här; Wisting har en kuslig stämning och det karga, norska vinterlandskapet bidrar till atmosfären.

Ett nytt avsnitt kommer varje torsdag på Viaplay. Just nu finns det fyra avsnitt tillgängliga och serien består av sammanlagt tio avsnitt.

Fler bra deckarserier

Det finns fler bra skandinaviska kriminalserier som Wisting hos Viaplay. Här nedan ger vi tips på ytterligare två av våra favoriter.

Den som dräper – Mörkret

Embedded content: https://www.youtube.com/watch?v=Y-ZNyj9dw5s

Några unga kvinnor har försvunnit och Jan är övertygad att det finns en koppling mellan fallen. Han tar hjälp av Louise, en före detta profilerare, för att få en djupare förståelse av de som begår brotten.

Säsongen består av åtta avsnitt på mellan 40 och 50 minuter.

Det som göms i snö

Det som göms i snö är ett mörkt, psykologiskt krimdrama, löst baserat på en idé av Leif G.W. Persson. Peter Wendel, Kalla fall-gruppens ledare i Stockholm kommer en rättshärva på spåren och anar att en oskyldig man dömts för mord. Men utredningen försvåras av Wendels privatliv och instabila psyke.

Säsongen består av åtta avsnitt på mellan 40 och 45 minuter.

Så ser du serierna

För att se Wisting och de andra serierna behöver du ett abonnemang på Viaplay. Om du är eller blir kund hos Boxer kan du välja Viaplay som ett tillval.