Så väljer du rätt hastighet

Det är dina behov och ditt användande av internet som avgör hur snabbt bredbandet bör vara. Att surfa och e-maila kräver exempelvis mindre kapacitet än att spela online-spel, streama film och ladda ner musik. På denna sida har vi samlat information för att göra det enklare för dig att välja hastighet på ditt bredband.

Hur ser ditt internetanvändande ut?

För att skicka e-post, betala räkningar och använda sociala medier behöver kapaciteten på ditt bredband inte vara så snabbt. Om du däremot spelar online-spel, streamar film eller annat rörligt material kan behovet av ett snabbare bredband vara större. Fundera på hur ditt användande av internet ser ut idag och vad du vill använda det till i framtiden så blir det enklare att välja en hastighet som passar dina behov.

Dessa hastigheter erbjuder Boxer i dagsläget:

  • 10/10 Mbit/s - Passar dig som vill slösurfa, betala räkningar, blogga eller använda sociala medier.
  • 100/10 Mbit/s - Passar dig som vill ladda ner bilder och musik, titta på streamad film eller spela spel online.
  • 100/100 Mbit/s - Passar dig som vill ladda ner bilder och musik, titta på streamad film eller spela spel online och ofta laddar upp stora filer (t.ex: foton och videos).
  • 250/100 Mbit/s - Passar dig som vill låta alla i hushållet surfa, spela onlinespel eller streama filmer och serier - samtidigt

Hur många är ni i hushållet och hur många enheter avänder ni?

Idag har många hushåll flera datorer, telefoner och surfplattor och inte sällan är de uppkopplade samtidgt och alla familjemedlemmar använder bredbandet utifrån sina egna behov. I och med att alla delar på samma hastighet ökar behovet av ett snabbt bredband med fler uppkopplade enheter.

När behöver du högre hastighet på bredbandet?

Ett snabbt bredband kan vara tacksamt om du får uppdateringar till din dator, smartphone eller surfplatta ofta. Många program i dina enheter kräver ett snabbt bredband för att kunna skicka och ta emot data, expempelvis för att ladda ned program till datorn, appar i mobilen och för att skicka, ladda ner eller ta emot stora filer.