Spännande serier för alla smaker

3 juni 2020

Advokaten – Säsong 2

Oavsett om du gillar kriminalare, psykologiska thrillers eller politiskt drama finns det att hitta på Viaplay. Nu tipsar vi om tre spännande serier att streama i sommar.

Viaplay har producerat några riktigt bra skandinaviska serier genom åren. Vem minns inte norska Wisting, danska Den som dräper – Mörkret eller svenska Det som göms i snö? Nu tipsar vi om tre nya serier att streama under sommaren.

Advokaten – säsong 2

Försvarsadvokaten Frank (Alexander Karim har just släppts ur häktet och vill börja leva ett vanligt liv – men det förflutna vägrar att släppa taget. En chockerande upptäckt gör att han tvingas samarbeta med sin värsta fiende Thomas Waldman (återigen spelad av den danska stjärnan Thomas Bo Larsen) och sanningen för honom djupt ned i ett ruttet, danskt rättssystem. Frågan är hur länge de två ärkefienderna kan förbli vänner? Och vem ska göra det sista draget i ett spel som visar sig vara farligare än någon kunnat ana?

Den andra säsongen av Advokaten hade premiär den 10 maj med nytt avsnitt varje vecka. Den som missade första säsongen hittar även den på Viaplay.

Embedded content: https://youtu.be/P4eBjkhkxUE

Maskineriet

Den norsk-svenska serien Maskineriet kretsar kring Olle, en till synes vanlig familjefar som vaknar upp på en bilfärja utan något minne av hur han hamnade där. Vid sin sida i framsätet har han en väska med sedlar – och en pistol. Det är startskottet på en desperat flykt från polisen och efter sanningen. Vad döljer sig i Olles förflutna?

Rollerna som Olle och hans fru Josefin spelas av Kristoffer Joner och Hanna Alström. I övriga ledande roller ser vi Anastasios Soulis som Josefins bror Palle, Jakob Eklund och Angela Kovacs som Josefins föräldrar Henrik och Louise, Emil Almén som rånaren Jack och Emilia Roosmann som den mystiska Monica. Jakten på Olle leds av poliserna Nina och Magnus, spelade av Julia Schacht och Rune Temte.

Maskineriet hade premiär den 24 maj med två stycken avsnitt. Serien består av 8 delar och ett nytt avsnitt släpps varje vecka.

Embedded content: https://youtu.be/3VSza7olCF8

Cold Courage

Dramathrillern berättar historien om de två nordiska kvinnorna Mari och Lia som stöter ihop med varandra när ett mord sker i den brittiska huvudstaden. Mari är en tuff och hårdhudad psykolog som kämpar för personer i underläge medan Lia är en blyg grafiker på flykt från en kränkande stalker. Mari är besatt av att stoppa den karismatiska politikern Arthur Frieds väg till den politiska makten. Hon behöver ett okänt ansikte för att infiltrera hans kampanj. Och vem passar bättre att göra det än Lia?

I denna politiska dramathriller ser vi Dramaten-skådespelaren Sofia Pekkari (De dagar som blommorna blommar, Morden i Sandhamn) och Jakob Eklund (Johan Falk), men även internationellt kända Caroline Goodall (Schindler’s list, En prinsessas dagbok och The best of me) samt finska stjärnorna Pihla Viitala och Antti Reini.

Cold Courage består av åtta avsnitt. Första två avsnitten släpptes 3 maj med ett nytt avsnitt varje vecka.

Embedded content: https://youtu.be/Di8w27ZN028

Så ser du serierna

Advokaten och de andra serierna hittar du på streamingtjänsten Viaplay. Om du har eller beställer TV från Boxer kan du välja Viaplay som ett tillval.

Viaplay ingår även i våra tillvalspaket för IPTV via fiber: V series & film och V premium.