Månadens TV-tips

9 januari 2023

© Foto: Mohamed Abd El Ghany/Reuters/Ritzau Scanpix

Vad ska jag se på TV? Få tips på populära TV-program, sport och de senaste säsongspremiärerna i januari.

Sport i januari

Handbolls-VM 12-29 januari

Det är dags för IHF Herr-VM, och den här gången är det bland annat på hemmaplan i Scandinavium, Göteborg. Följ med när landslaget slåss om toppen av tabellen och titeln som världsmästare.

Sveriges matcher samt slutspel

  • 12 januari kl. 20.30 Sverige - Brasilien, TV6
  • 14 januari kl. 20.30 Sverige - Cap Verde, TV6
  • 16 januari kl. 20.30 Uruguay - Sverige, TV6
  • Från 25 januari - Kvartsfinaler
  • Från 27 januari - Semifinaler
  • 29 januari - Final

Handbolls-VM sänds på TV6, TV10, V sport extra med start 11 januari kl. 21.00. TV6 och TV10 ingår i alla våra TV-abonnemang. V sport extra ingår i TV Premium och som valbar kanal i TV Flexibel.

Vill du streama alla VM-matcher behöver du Viaplay Medium eller Viaplay Total. Viaplay Medium ingår i TV Flexibel och Viaplay Total ingår i TV Premium.

Nyheter

Jeopardy - nygammal klassiker

En av tiderna mest populära frågesporter Jeopardy är tillbaka. Denna gång med Micke Tornving som programledare. Till skillnad från tidigare upplagor kommer de tävlande endast bestå av kända svenska profiler.

Jeopardy har premiär måndag den 30 januari kl. 20.00 på Kanal 5. Nytt avsnitt visas varje vecka. Kanal 5 ingår i alla våra TV-abonnemang.

Avskalat - ny serie

Avskalat bjuder på en humoristisk och emotionell resa, där skratt och allvar avlöser varandra. I ett uppriktigt samtal delar Sveriges största stjärnor med sig av djupa funderingar och livets överraskningar. Programledare är Pär Johansson, Glada Hudik-grundaren.

Avskalat har premiär i januari på TV3. TV3 ingår i alla våra TV-abonnemang.

Säsongspremiärer

Talang - säsong 13

Häpnadsväckande begåvningar, gripande livsöden och massor av skratt är att vänta när jakten på Sveriges nästa stjärna drar igång! Programmet leds av Pär Lernström och i juryn hittar vi David Batra, Johanna Nordström, Helena Bergström och Viktor Norén.

Talang har premiär fredag den 13 januari kl. 20.00 på TV4. Nytt avsnitt varje vecka. TV4 ingår i alla våra TV-abonnemang.

Farmen - säsong 16

Nya deltagare är redo att leva ett liv utan uppkoppling, smarta telefoner, el och rinnande vatten – precis som man gjorde på 1800-talet. Men vistelsen är också en tuff tävling som kräver både taktik och rackarspel.

Farmen har premiär söndag den 8 januari kl. 20.00 på TV4. Nytt avsnitt sänds kl. 19.30 måndag-torsdag samt veckofinaler på söndagar kl. 20.00. TV4 ingår i alla våra TV-abonnemang.

Sveriges mästerkock - säsong 13

Det är dags för den trettonde säsongen av Sveriges Mästerkock och ett nytt gäng amatörkockar får möta den stenhårda juryn. I år tar stjärnkocken Tommy Myllymäki plats bredvid Tom Sjöstedt och Mischa Billing. Vem kammar hem mästerkocksstatyetten i år?

Sveriges mästerkock har premiär onsdag den 11 januari kl. 20.00 på TV4. Nytt avsnitt varje vecka. TV4 ingår i alla våra TV-abonnemang.

The Curse of Oak Island - säsong 10

Bröderna Rick och Marty Lagina och deras team återvänder för att göra sitt mest strategiska försök att lösa det 227 år gamla Oak Island-mysteriet. Efter att ha uppmätt höga spårhalter av silver och guld i Money Pit-området, arbetar teamet med geovetaren Dr Ian Spooner för att lokalisera den eventuella skatten.

Och i England kan bröderna göra fantastiska nya kopplingar mellan Oak Island-mysteriet och tempelriddarna, vilket stöder den bortgångne författaren Zena Halperns teori om att den medeltida religiösa orden verkligen kan ha begravt skatter på ön.

Säsong 10 kommer att bli den mest historiska, spännande och rika hittills för “Fellowship of the Dig!”.

The Curse of Oak Island säsong 10 har premiär måndag den 16 januari kl. 21.00 på The HISTORY Channel. Nytt avsnitt sänds varje vecka. The HISTORY Channel ingår i TV Premium och som valbar kanal i TV Flexibel.

Vill du ha fler filmnyheter?

Varje vecka uppdaterar vi filmtoppen i Tele2 Play på de mest populära hyrfilmerna.

Till filmtoppen