Månadens TV-tips

5 december 2023

© 2023 Viaplay Group

Vad ska jag se på TV? Få tips på populära TV-program, sport och de senaste säsongspremiärerna i december.

Tv-nyheter i december

Viaplay Vinter

Den 24 november inleddes ny vintersport-säsong med fokus på tävlingar i världscupen under 2023/2024. Årets säsong är fri från mästerskap vilket innebär att alla lopp blir lika viktiga för att kunna ta hem den totala världscupen.

Var med och heja på det svenska landslaget, som dessutom rankas som ett av världscupens bästa. I Viaplay Vinter-studion ser vi bland andra programledarna Johanna Ojala, Lovisa Giertta och Peter Jihde samt experterna Anna-Karin Strömstedt, Johan Olsson och Teodor Peterson.

Ett urval av vintersporten 2023

  • 2-3 dec – Världscupen i Gällivare
  • 9-10 dec – Världscupen i Östersund
  • 15-17 dec – Världscupen i Trondheim
  • 30 dec - 1 jan – Världscupen i Toblach

Du ser Viaplay Vinter på kanalerna TV6 och V sport vinter. TV6 ingår i alla våra TV-abonnemang. V sport vinter ingår i TV Flexibel, TV Premium och TV Premium Sport Stor.

Vill du streama vintersport från Viaplay behöver du ha Viaplay Medium eller Viaplay Total. Viaplay Medium ingår i TV Flexibel och Viaplay Total ingår i TV Premium och TV Premium Sport Stor.

Handbolls-VM - damer

Handbolls-VM avgörs 29 november–17 december 2023 i Sverige, Norge och Danmark. I Sverige genomförs gruppspel i Göteborg och Helsingborg. Finalhelgen avgörs i danska Herning.

Sveriges gruppspelsmatcher (grupp A)

  • 1 december kl. 20:30 Sverige – Kina
  • 3 december kl. 18.00 Senegal – Sverige
  • 5 december kl. 20:30 Sverige – Kroatien

Sveriges matcher sänds på TV6 samt utvalda övriga matcher på TV10. Resterande matcher kan du streama med paketen Viaplay Medium och Viaplay Total. TV6 och TV10 ingår i alla våra TV-abonnemang. Viaplay Medium ingår i TV Flexibel och Viaplay Total i TV Premium och TV Premium Sport Stor.

Diggiloo 2023

Vi bjuds på det allra bästa från 2023 års Diggiloo-turné, där fantastisk musik varvas med skratt och glädje. På scen ser vi bland annat John Lundvik, Daniel Norberg, Liamoo och Anne-Lie Rydé.

Diggiloo sänds på fredagen den 8 december kl. 20.00 på TV4. TV4 ingår i alla våra TV-abonnemang.

Nobel 2023

Söndagen den 10 december är det dags för årets upplaga av Nobel och temat på SVT är självklart Nobel. Under dagen får vi bland annat se prisutdelningar, diverse porträtt av pristagarna och slutligen banketten.

Nobelsändningarna börjar söndagen den 10 december från kl. 10.45 på SVT 1 och SVT 2. Programmen finns även tillgängligt på SVT Play.

Musikhjälpen 2023

Din musik räddar liv när Musikhjälpen spelar publikens önskade låtar och engagerar Sverige dygnet runt i en maratonsändning under 144 timmar, från en glasbur på Stortorget i Växjö. Bland gästerna i programmet möter vi Sveriges största artister, influencers och ämnesexperter. Musikhjälpen är ett direktsänt insamlingsprogram i både tv och radio med temat: Ingen ska behöva dö av hunger.

Musikhjälpen 2023 startar måndag den 11 december och sändningen pågår fram till 17 december. Inlåsningen går att följa direkt på SVT 1 kl. 20.00 den 11 december. För dig som inte får nog av Musikhjälpen kan du streama och lyssna dygnet runt på SVT Play och Sveriges Radio P3.

Stjärnorna på slottet

Programledaren och artisten Sanna Nielsen, stjärnkocken Marcus Samuelsson, programledaren och journalisten Mark Levengood, OS-medaljören Pernilla Wiberg och artisten Caroline af Ugglas är årets stjärnor som checkar in på slottet. Det blir starka livsberättelser, stora känslor, djupa samtal, utmaningar och en hel del skratt när stjärnorna turas om att vara värdar för sina dagar. Den prisade kocken Frida Ronge står för maten som är inspirerad av stjärnornas liv.

Stjärnorna på slottet har premiär lördagen den 30 december kl. 20.00 på SVT 1. Programmet finns även tillgängligt på SVT Play.

Ett urval av julens tv-program i december

Julkalendern: Trolltider - legenden om bergatrollet

När trollens magiska bärnsten plötsligt försvinner hotas hela deras värld. Om den inte hittas kommer det väldiga Bergatrollet att vakna till liv. Människoflickan Saga och trollpojken Love blir vänner och bestämmer sig för att hjälpa till att hitta stenen. Tillsammans ger de sig ut på ett magiskt äventyr där hela världens framtid står på spel. Lyckas de hitta stenen och rädda världen?

Julkalendern sänds varje dag kl. 07.15 och 18.45 på SVT 1 med premiär fredagen den 1 december. Programmet finns även tillgängligt på SVT Play.

Julens alla bak

Julen närmar sig med stormsteg och det finns mycket som kan jäsas, sockras och kavlas för att förhöja den mysiga julkänslan. Därför får tittarna under två välfyllda program ta del av när den underbara duon Johan Sörberg och Tina Nordström delar med sig av sina bästa tips och recept inför julen. Tillsammans står expertduon för både glädje, skratt och en stor dos inspiration.

Julens alla bak har premiär den 12 december kl. 20.00 på TV4. TV4 ingår i alla våra TV-abonnemang.

Jul med Astrid Lindgren

Olof Wretling gör rösten till Lustig-Gök som tar med oss på en resa genom Astrid Lindgrens magiska berättelser, där vi återförenas med några av vår tids mest älskade karaktärer och platser. Under en timme visar den fantastiska trägöken Lustig-Gök oss olika nyproducerade animerade filmer: Snöbollskriget i Katthult med Emil i Lönneberga, Nils Karlsson-Pyssling, Kajsa Kavat hjälper mormor och den prisbelönta Räven och Tomten, varvat med klassiska klipp ur tv-serierna Pippi Långstrump och Vi på Saltkråkan.

Jul med Astrid Lindgren visas söndagen den 24 december kl. 9.01, kl. 14.00 och kl. 20.00 på SVT 1 och SVT 2. Programmet finns även tillgängligt på SVT Play.

Julvärden och Kalle Anka och hans vänner önskar God Jul

På julafton kl. 15.00 kliver David Batra in i studion och håller oss sällskap under hela kvällen.

Och kl. 15.05 är det åter dags för Kalle Anka och hans vänner att önska tittarna en riktigt God Jul. Som vanligt blir det inslag från Tomtens verkstad, en tur med Kalle till djungeln, Snövit och de sju dvärgarna, Ferdinand och Musse Pigg med vänner på camping. Förutom alla de gamla bekanta filmerna blir det som alltid en överraskning.

Julvärden och Kalle Anka ser du på SVT 1 från kl. 15.00 den 24 december. Programmet finns även tillgängligt på SVT Play.

Vill du ha fler filmnyheter?

Varje vecka uppdaterar vi filmtoppen i Tele2 Play på de mest populära hyrfilmerna.

Till filmtoppen