TV Hub Mini

Information till dig med programkort

Nu är det dags att byta ut ditt programkort, med eller utan digitalbox, till en ny, uppgraderad version – TV Hub Mini.

Det programkort som du använder idag är beroende av ett system som vi håller på att fasa ut i närtid. Vi kommer att byta ut ditt nuvarande programkort med tillhörande TV-box eller TV-modul mot en ny, uppgraderad version. På så vis kan vi fortsätta erbjuda dig som kund den bästa möjliga upplevelsen av våra produkter och tjänster.

Fördelar med TV Hub Mini

 • Du får tillgång till fler TV-kanaler på ett nytt modernt sätt
 • Du kan samla alla dina TV-kanaler, play- och streamingappar på samma ställe
 • Slipp programkort med digitalbox – TV Hub Mini kan enkelt gömmas bakom din TV
 • Du får möjlighet att titta ikapp missade TV-program i upp till sju dagar
 • TV Hub Mini har en inbyggd Chromecast och bluetooth så att du kan streama till TV:n direkt från mobilen eller surfplattan.
 • Möjlighet till endast en fjärrkontroll som styr din TV, soundbar och TV Hub Mini

TV via WiFi

Med TV Hub Mini tittar du på TV via WiFi eller fiber, vilket innebär att du måste ha fast eller mobilt bredband med minst 25 Mbit/s. Har du inget bredband idag är du välkommen att ringa oss på 0771-21 10 00.

Logga in på Mina sidor för att se om vi kan erbjuda fast bredband från Boxer till din adress.

Fler TV-kanaler

I ditt TV-paket ingår ett antal TV-kanaler, oavsett om du tittar på TV via antenn eller WiFi. På grund av tidsdelning är utbudet via antenn något begränsat. Nu när du byter till TV Hub Mini får du i stället tillgång till samtliga TV-kanaler som ingår i ditt TV-paket utann att din månadskostnad förändras.

Vilka fler TV-kanaler du kan se beror på vilket TV-paket du har idag. Logga in på Mina sidor för att se dina TV-kanaler.

Exempel: TV Premium från Mina sidor

TV-Premium---TV-via-fiber-Mina-sidor

När du byter från programkort till TV Hub Mini kommer du, utöver dina nuvarande kanaler, även kunna se de TV-kanaler som har ett "F". Exemplet ovan gäller för TV Premium. Logga in på Mina sidor för att se hur det ser ut för ditt TV-paket.

Visste du att:
I ditt TV-paket ingår även streamingpaket från Viaplay, SkyShowtime och Tele2.

Boxer---Streamingtjänster---utskick


Så här kopplar du in TV Hub Mini

 1. Börja med att koppla ur din gamla digitalbox eller ta ur CA-modulen från din TV
 2. Koppla in din TV Hub Mini i HDMI-uttaget i baksidan på din TV
 3. Anslut strömkabeln till TV Hub Mini och sedan till ett strömuttag
 4. Starta din TV och välj den HDMI-ingång där du kopplat in din TV Hub Mini
 5. Följ instruktionerna på din TV för att koppla ihop fjärrkontrollen med TV Hub Mini och ansluta den till WiFi-nätverket

Här finns alla guider samlade


Frågor och svar

 • Vi gör det här bytet på grund av att vi inte längre kan säkerställa att du får det du betalar för. Genom att byta till TV Hub Mini kommer du bland annat få fler TV-kanaler än vad du har idag utan att du behöver betala mer. Logga in på Mina sidor för att se vilka ytterligare kanaler och streamingtjänster du kan få eller se exempel på TV Premium i bilden ovan.

  Utöver fler kanaler får du även möjlighet till exempelvis en fjärrkontroll som även fungerar till din TV och soundbar samt att du kan samla alla streamingtjänster på samma ställe.

 • I god tid innan vi genomför ändringen får du din TV Hub Mini med posten, ungefär 2-3 veckor efter första brevet eller mailet från oss. Du kommer också att få löpande information från oss under hela bytet. För att ta del av all information, säkerställ att vi har korrekt mejladress till dig. Det kan du uppdatera på Mina sidor.

  Om du inte fått TV Hub Mini inom 4 veckor från första brevet/mejlet från oss, ring vår kundservice på tel 0771-211000.

 • Ditt programkort kommer så småningom sluta fungera och innan dess behöver du byta till TV Hub Mini för att fortsätta titta TV. Vilket datum programkortet slutar fungera får du veta via mejl eller brev från oss.

 • För att hjälpa oss att hjälpa miljön så får du gärna skicka tillbaka din gamla utrustning. Då ser vi till så att den blir korrekt återvunnen.

  Tillsammans med din nya TV Hub Mini får du en returfraktsedel och emballage för att skicka utrustningen. Sen är det bara att lämna in den på ditt närmaste ombud för PostNord.

 • Ja, TV Hub Mini kräver en bredbandsanslutning med WiFi.

  Har du inget bredband idag är du välkommen att ringa oss på 0771-21 10 00. Vi har specialkampanjer till dig som tidigare haft programkort via Boxer.

 • Nej, du kan ha bredband från valfri leverantör. Vi rekommenderar att du har minst 25 Mbit/s för att säkerställa en stabil TV-upplevelse.

 • Ja, men vi rekommenderar att du har ett abonnemang med obegränsad mobildata.

  Istället för att titta på TV via antenn så kan man säga att du streamar TV. Streaming slukar en del datamängd, speciellt om du streamar film och TV-serier i HD-kvalitet. Använder du ett fast bredband så ingår det fri datamängd, men använder du mobilt bredband kan det vara bra att veta hur stor datamängd som används. Se exempel på förbrukning nedan:

  • Streaming ej HD - 700 MB per timme
  • Streaming i HD - 3 GB per timme
 • TV Hub Mini i sig drar endast 10 Mbit/s. Men eftersom den delar bandbredd med resten av dina uppkopplade enheter i hemmet rekommenderar vi att bredbandet har en hastighet på minst 25 Mbit/s.

  Har du inget bredband idag är du välkommen att ringa oss på 0771-21 10 00. Vi har specialkampanjer till dig som tidigare haft programkort via Boxer.

 • Myndigheten för press, radio och TV (MPRT) ansvarar för att dela ut tillstånd till TV-kanaler att sända i marknätet. Alla har möjlighet att ansöka om att få sända i marknätet (antenn) vid tillståndsgivning, däremot är utrymmet i marknätet begränsat.

  Det begränsade utrymmet gör att vissa kanaler får dela på sändningstiden under dagen.

  Med TV Hub Mini sänds TV-kanaler via WiFi istället för marknätet vilket innebär att tidsdelning inte är aktuellt längre. Du kommer få tillgång till samtliga TV-kanaler som ingår i ditt TV-paket.

 • Nej, du kan inte spela in med TV Hub Mini. Men i TV Hub Mini finns möjlighet att ladda ner kostnadsfria appar för att streama program som t.ex. SVT Play och TV4 Play.

  Bra att veta! Direkt i TV Hub Mini har du automatiskt möjlighet att titta ikapp missade TV-program i upp till sju dagar.

 • Ja, du som är kund hos Boxer kan boka tjänsten Heminstallation av vår samarbetspartner Hemfixarna för 499 kr.

  Läs mer och boka på hemfixarna.se

  Du kan också besöka din närmaste Tele2-butik. Där kan du även få testa TV Hub Mini samt få hjälp med funktioner och få se hur du installerar den.

 • När du väljer TV Hub Mini ingår en modern fjärrkontroll utan siffror där du navigerar dig mellan tv och appar via menyn.

  Vill du hellre ha en traditionell fjärrkontroll med siffror?
  Ring kundservice på telefon 0771-21 10 00 för att beställa.

  Kampanjpris: 95 kr (ord. pris 195 kr)

 • Ja, du kan ta med dig din TV Hub Mini var du vill förutsatt att det finns bredband via WiFi där. Det går också bra att dela WiFi från din mobil till TV Hub Mini, tänk då på att ha mycket mobildata eller i bästa fall obegränsad mängd mobildata.

 • Har du fler programkort eller extrakort till ditt abonnemang idag så kommer du få en TV Hub Mini till varje kort.

 • Alla TV-kunder hos oss kontaktas löpande och vi kan inte ge exakt datum för när just du kommer att få information. Du kommer dock att få information i god tid innan ny hårdvara skickas hem till dig.

  Om du redan nu vill byta ut ditt/dina programkort kan du kontakta kundservice eller vända dig till närmaste Tele2-butik för vidare hjälp.

 • Nej, du kan fortfarande använda den utan programkort för att ta emot fri TV, som exempelvis SVT1, SVT2, TV4.

  Läs mer här om fri TV här

Behöver du hjälp att byta?

Fast pris
499 kr inkl RUT-avdrag

Låt en tekniker från vår samarbetspartner Hemfixarna hjälpa dig att byta din nya TV-box – allt från inkoppling, anslutning, driftsättning och demonstration av tjänsterna. Du väljer själv vilken tid som passar dig.

Mina sidor

Logga in på Mina sidor för att ta del av erbjudanden och se vilka TV-kanaler som ingår i ditt paket.