Boxers arbete och roll i samhället med anledning av corona

9 april 2020

När inget riktigt är som vanligt är det extra viktigt med en fungerande vardag. Vi är många som numera jobbar och studerar hemifrån, samt håller kontakt med släkt och vänner via telefon och videosamtal. Det ställer extra höga krav på pålitliga tjänster och en stabil uppkoppling. Vårt största fokus är att säkerställa att våra tjänster fungerar som vanligt för våra kunder, samtidigt som vi värnar om våra medarbetare. Här hittar du information hur Boxer tillsammans med Tele2-gruppen är förberedd för den rådande situationen i samhället, samt tips på hur du förenklar det uppkopplade livet hemma.

Situationen i våra nät

Vi ser en tydlig ökning av trafik i våra bredbandsnät under den rådande situationen i samhället. Trots att fler och fler jobbar och studerar hemifrån har vi bra beredskap för att möta den ökade belastningen som våra nät står inför.

Boxers nätchef Thomas Helbo förklarar situationen så här:

"Som en av Sveriges största operatörer har vi ett stort ansvar att tillhandahålla en god och stabil infrastruktur, nu när Sverige behöver det som mest. Den rådande situationen där uppkoppling i många fall är den enda länken till nära och kära ökar betydelsen av vårt uppdrag ännu mer. Det kräver att vi har effektiva processer och god planering av vårt arbete.

Vi är i den rådande situationen extra noggranna med att säkerställa att du som kund ska ha tillgång till ett stabilt och pålitligt nät. Därför vi övervakar ständigt hur situationen påverkar nätet, samtidigt som vi håller en nära dialog med våra partners."

Frivisning av nyhetskanaler

Med anledning av pågående rapportering kring utvecklingen av Coronaviruset (covid-19) frivisar vi de internationella och svenska nyhetskanalerna BBC World News, CNN, Al Jazeera English och Expressen TV för alla kunder med digital-TV. Läs mer om kanalerna och frivisningen.

7 tips på hur du jobbar och studerar hemma

  1. Hitta en bra arbetsplats där du kan fokusera på jobbet istället alla andra måsten i hemmet.
  2. Börja dagen som vanligt och byt om till vanliga kläder trots att du är hemma.
  3. Behåll dina vanliga arbetsrutiner med fikapauser, bensträckningar och planera in när du ska ta lunch.
  4. Se till att du har tillgång till alla system du behöver så att det inte hindrar dig i ditt jobb.
  5. Är ni fler hemma? Se till att bredbandets kapacitet räcker till videosamtal och andra bandbreddskrävande uppgifter.
  6. Behåll kommunikationen med dina kunder och kollegor. Glöm inte heller bort det sociala småpratet, även om det blir i digital form.
  7. Ha videokonferens med kameran påslagen, låt alla få vara med i samtalet och stäng av ditt ljud när du inte pratar.

Tips på underhållning hemma

Streama filmer och serier i Tele2 Play+

När arbetsdagen är slut och kvällen närmar sig är det kanske dags att flytta till vardagsrummet. Vårt streamingpaket Tele2 Play+ är alltid öppet för dig.

Ladda ner appen Tele2 Play och titta i mobilen, surfplattan eller i din TV.

Mer om Tele2 Play+

Gå på bio i vardagsrummet

Istället för att gå på bio kan bion komma till dig. I sambarbete med SF Anytime kan du hyra bioaktuella filmer direkt i Boxer Play.

Varje film kostar 179-189 kr vilket motsvarar en biobiljett till en person. Samla hela familjen och njut av biofilmer direkt från soffan.

Nedsatt pris på Viasatpaket

Eftersom många idrottsevenemang, matcher och ligor är inställda eller uppskjutna på grund av coronaviruset, så sänker vi tillfälligt det ordinarie priset på Viasat Sport och Viasat Film & Sport till 219 kr/mån.

Läs mer om de tillfälliga prisändringarna